Bordeaux

Château Rocheyron

Saint-Émilion

Danske Peter Sisseck fandt i 2010 den helt rette ejendom i Bordeaux, Château Rocheyron i Saint-Émilion, og laver her i samarbejde med schweizeren Silvio Denz klassiske vine på kalkjordene, som udtrykker større og større renhed og finesse for hver årgang.

At Peter Sisseck har valgt Bordeaux er ikke tilfældigt, da det var i Bordeaux, at Peter Sisseck gjorde sine første erfaringer indenfor vinens verden hos onklen Peter Vinding-Diers.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Biodyvin

Château Canon

Saint-Émilion

Château Canon er klassificeret Premier Grand Cru Classé, og ligger på toppen af ​​Saint Emilion-kalkstensplateauet med udsigt over Saint-Emilion. Det ejes af Chanel-gruppen, som siden 1996 har gennemført store forbedringer først med John Kolasa i spidsen og i dag med Nicolas Audebert, så Château Canon igen er blevet en af de allerbedste vine i Saint-Emilion.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Berliquet

Saint-Émilion

Château Berliquet er en Grand Cru Classé de Saint-Emilion og 10 hektar stor vingård omgivet af tre sider af Château Canons vinmarker.

Arbejdet med vingårdens og markernes kvalitet tog for alvor fart i 2017, hvor Château Berliquet blev købt af Chanel-gruppen, som ansatte vinmageren Nicolas Audebert for yderligere at forfine vinen. Nicolas har blandt andet i etapevis ryddet, genplantet og samplantet områder af vinmarkerne med mere Cabernet Franc end Merlot, da han mener, at Berliquet's terroir vil bringe Cabernet Franc til det højeste udtryk og give vinene fin frugt, elegance og præcision.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Tournefeuille

Lalande de Pomerol

Château Tournefeuille's vinmarker skråner ned mod åen La Barbanne, som adskiller Lalande de Pomerol fra Pomerol med Château Lafleur, Château La Fleur-Pétrus og Château Pétrus umiddelbart på den anden side.

Château Tournefeuille ejes af Emeric Petit og hans familie, der fortsat producerer vine med samme smagskarakter som de berømte naboer i en lettere udgave. Grunden til slægtskabet skyldes, at den sjældne  lerjordbundstype, der findes på Château Pétrus, også findes på Château Tournefeuille.

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Rocher Bellevue

Côtes de Castillon

Château Rocher Bellevue ligger i Côtes de Castillon tæt på grænsen til Saint-Emilion, og har Jean-Baptiste Soula som gérant og ansvarlig for vinene, som byder på et usædvanligt godt forhold mellem pris og kvalitet samtidig med, at de er fine eksempler på sunde, vellavede naturvine.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Château Grand Ferrand

Entre-Deux-Mers

I hjertet af Entre-Deux-Mers ligger Château Grand Ferrand med et i alt 82 hektar stort og karakteristisk terroir af bakker, dale og lerjord, som bliver dyrket biodynamisk, hvilket giver elegante og karakterfulde vine.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Château Cru Peyraguey

Sauternes

Château Cru Peyraguey ligger i Preignac i Sauternes, og er et interessant bekendtskab for Sauternes-entusiasten, da vinmarkerne ligger nær berømte slotte som Château d'Yquem, Château Lafluerie-Peyraguey og Château Suduiraut. 

Dyrkningsmetode: Traditionelt

Château Grillon

Barsac

Château Grillon på 8 hektar er optimalt placeret ved den lille flod Le Ciron for udviklingen af “ædel råddenskab” i druerne, som er afgørende for at kunne lave Sauternes og Barsac.

 

Helt eksceptionelt har Jean-Baptiste Soula produceret Château Grillon 2016 helt uden tilsætning af sulfitter, hvor EU tillader helt op til 300 mg SO2 pr. liter i ædeltsøde vine.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk & biodynamisk · EcoCert

Domaine de Chevalier

Pessac-Léognan

Domaine de Chevalier ligger i Léognan i Graves-distriktet, og har været ejet af Bernard-familien siden 1983 - ledet af Olivier Bernard, der har videreført traditionerne og udviklet produktionen af slottets altid vellavede vine, som er berømte for også at være blandt de bedste selv i de små årgange.

 

Under Olivier Bernard er der endvidere foretaget store investeringer i vingården og kælderfaciliteterne samt omlagt til biodynamisk dyrkning.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biodynamique

Château Moulin à Vent

Moulis en Médoc

Chateau Moulin à Vent ligger i Moulis-en-Médoc appellationen på Bordeaux’ venstrebred, og har eksisteret i mere end to århundreder.

Slottet er med sine kraftfulde, raffinerede, elegante, afbalancerede vine en klassisk repræsentant for Moulis.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Château Rauzan-Segla

Margaux

Chateau Rauzan-Ségla har en lang og interessant historie, der går helt tilbage til 1661 og anses historisk for at være den bedste af Margaux' 2. Cru Classé vine.

Slottet har siden 1994 været ejet af modehuset Chanel og ledes dagligt af Nicolas Audebert, der har dyrket vinmarkerne økologisk siden 2019, hvilket giver rene, sjælfulde vine med finesse og elegance.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Durfort-Vivens

Margaux

Château Durfort-Vivens ejes af Claire Villars og Gonzague Lurton, og er et af de største biodynamiske dyrkede Grand Cru Classé arealer i Bordeaux. 

Siden Gonzague overtog slottet i 1992, har han med mod og hårdt arbejde genrejst slottets vine, så de igen anses som værende på niveau med de allerbedste.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Château Palmer

Margaux

3. Cru Classé slottet Château Palmer er ikke bare et af de førende vinslotte i Margaux, men i hele Bordeaux. Her rimer tradition på innovation, og slottets daglige leder og vinmager Thomas Doroux har gjort Palmer blandt de fremmeste biodynamiske vinslotte i Bordeaux, der fortsætter med at inspirere og skabe uimodståelige vine.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Château Ferrière

Margaux

Margaux slottet Château Ferrière ejes og forvaltes af Claire Villars-Lurton, som siden hun overtog driften af ejendommen i 1992, har omlagt hele produktionen og fuldt ud konverteret til biodynamisk vindyrkning, hvilket har givet mere liv i vinmarkerne, og resulteret i nogle af de mest elegante og rene Grand Cru Classé vine i Margaux.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Château Haut-Bages Libéral

Pauillac

Château Haut-Bages Libérals 30 hektar i den sydlige del af Pauillac-appellationen støder alle op til Château Latour, Château Pichon Baron de Longueville og Château Grand-Puy Lacoste.

​​Claire Villars overtog slottet i 2000, og med en stor energi og senere med hjælp fra den tekniske direktør Thomas Bontemps, er vinmarkerne blevet genplantet og terroiret igen fuldt udnyttet, så vinene fra Château Haut-Hages Libéral ikke længere står i skyggen af sine imponerende Pauillac-naboer.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · Qualisud + Demeter