Château Berliquet er en Grand Cru Classé de Saint-Emilion og en 10 hektar stor vingård omgivet af tre sider af Château Canons vinmarker.

 

Berliquet’s lange historie går helt tilbage til 1740'erne, hvilket gør den til en af ​​appellationens ældste slotte, men indtil så sent som i 1970'erne blev Château Berliquet’s vin lavet af det lokale kooperativ. Kvaliteten var god, men ikke særlig spændende. Siden 1978 er vinen blevet vinificeret og modnet på slottet, og har forbedret sig til ukendelighed.

Château Berliquet er smukt beliggende på Magdeleine-plateauet, og har i de senere år nydt godt af hårdt arbejde og intensiv pleje for at opnå den bedste kvalitet af en fantastisk vin, der er lagret i underjordiske kældre.

Arbejdet med vingårdens og markernes kvalitet tog for alvor fart i 2017, hvor Château Berliquet blev købt af Chanel-gruppen, som ansatte vinmageren Nicolas Audebert for yderligere at forfine vinen. Nicolas bragte et væld af erfaringer med sig. Senest fra et årti i Argentina, hvor han forestod Cheval des Andes projektet, der var et samarbejde mellem Château Cheval Blanc og Terrazas de los Andes.

Det første Nicolas Audebert gjorde som nytiltrådt ansvarlig for vindyrkningen, var at hente kort- og terroirspecialisterne Géocarta og Kees Van Leeuwen for at lave en jordbundsundersøgelse af vingården, hvilket gav ham en dyb viden om ler-kalkstensplateauet og ler- og sandskråningerne i vinmarkerne.

 

Derudover har Nicolas i etapevis ryddet, genplantet og samplantet områder af vinmarkerne med mere Cabernet Franc end Merlot, da han mener, at terroir’et vil bringe Cabernet Franc til det højeste udtryk og give vinene fin frugt, elegance og præcision. Kældrene er ligeledes nænsomt renoveret de senere år, og på vingården foregår vinificeringen i rustfri ståltanke, og vinene bliver lagret i 16 måneder på egetræ med 50% nye fade.

Château Berliquet har forpligtet sig stærkt til at arbejde med bæredygtighed, og sætter alle evner og kræfter ind for af give det bedste af sit terroir. Udover at indføre en miljømæssig ansvarlig praksis i vingården, har de for nylig også plantet hække, græsser, valnøddetræer og indført grønne korridorer for at øge biodiversiteten.

Det kan siges, at Château Berliquet er en vin, der afspejler dens terroir, samt hårdt arbejde og en sundere tilgang til vindyrkning, hvilket virkelig giver et enestående resultat.

 

Besøg Berliquet's hjemmeside >

Område: Saint-Emilion, Bordeaux


Dyrkningsmetode: Conversion biologique


Druesorter: Cabernet Franc & Merlot


Areal: 10 hektar


Ikon: Château Berliquet