Schätzel familien har dyrket vin langs Rhinen i Nierstein, Rheinhessen i mere end 650 år, og vinproduktionen bliver i dag styret af Kai Schätzel, der følger traditionen videre med at tilpasse og ære de fremragende terroirs efter biodynamiske principper. 

 

Weingut Schätzel er særlig kendt for deres Rieslinger fra de stejle skråninger på Roter Hang, som bliver vinificeret i deres mere end 800 år gamle hvælvede kælder.

En pioner indenfor klima og landbrug

Ved brug af en manuel og tidlig høst, maceration, lang gærlagring i træfade udelukkende med brug af vingårdens egen gær, ingen eller kun en minimal mængde svovl og ingen angst for oxidation eller florgær samt i det hele taget så lidt indgriben som muligt i de fysiske processer, lykkes det Kai Schätzel på fineste vis at producere magre og livlige vine, der fremhæver, og skildrer terroir'et og årgangen i dens særlige forhold.

Kai Schätzel er en pioner inden for klimatilpasningsstrategier i regionen, og han er overbevist om, at fremtidens klimaudfordringer kun kan imødekommes ved at styrke planterne og opbygge et regenerativt landbrug. Urter og blomster vokser derfor ind i mellem vinstokkene, og rækkerne er smalle og lave for at skabe en naturlig skygge, der både forsinker modenheden og sparer på vandet. 

Økologi og biodynamik

Schätzel har siden 2008 arbejdet efter økologiske og biodynamiske principper, og været økologisk certificeret siden 2016. Fra 2023 bliver vinene også biodynamisk certificeret med kvalitetsmærket Demeter. Derudover har Schätzel siden 2015 været medlem af den eksklusive klub VDP, og Kai Schätzel er ligeledes vicepræsident for VDP-Rheinhessen.

Besøg Schätzels hjemmeside >

Område: Nierstein, Rheinhessen


Dyrkningsmetode: Økologisk og biodynamisk · GfRS


Druesorter: Riesling


Ikon: Pettenthal Kabinett