Domaine de l’Ile er en historisk vingård beliggende på middelhavsøen Poquerolles ud for Giens-halvøen nær Toulon. Gårdens vinmarker ligger på de tre sletter; Notre-Dame, le Phare og Bréganconnet, der alle udgør et unikt, exceptionelt og uudslukkeligt terroir, hvor selv det mindste indgreb gøres med stor respekt for miljøet.

I dag er det modehuset Chanel, der ejer Domaine de l’Ile og øen Poquerolles, og sammen med den prominente vinmager Nicolas Audebert, som også står bag vinene Château Rauzan-Segla i Margaux og Château Canon i Saint-Emilion, har de allerede begået mirakler og indtaget en solid plads i toppen af roséverdenen.

 

Kærlighed til en ø

Men historien er længere end det, da det oprindeligt var Francois-Joseph Fournier, der i 1912 købte øen Poquerolles og grundlagde Domaine de l’Ile, efter et længere guldfeber- og farmejereventyr i Amerika og Mexico.

På Porquerolles genopdagede Francois-Joseph lyset og duftene fra Mexico, og indså hurtigt at øen skulle være hans rige. Han elskede øen så meget, at han levede der resten af sit liv uden besøg til fastlandet. Et liv i total autonomi, hvor han plantede frugttræer i overflod, plejede skovene og kanaliserede vandet for at tilbyde øens indbyggere en oase af fred afskåret fra verden. Sådan begyndte også udviklingen af ​​vindyrkningsjord på de blide skråninger, og folk på øen inklusiv Francois-Joseph selv levede, og lever stadig efter høstens rytmer.

Efter Francois-Joseph Fournier arvede hans døtre hver en slette, og derefter fortsatte Lélia Fournier’s søn, Sébastien, der var en vinbonde helt inde i hjertet, med udviklingen af Domaine de l’Ile.

I 2019 overdrog Sébastien sine vinstokke til Chanel og Nicolas Audebert, der drevet af samme passion og beundring for Porquerolles og Domaine de l'Ile, har fortsat dyrkningen af ​​vinmarkerne, drevet af en omhyggelig opmærksomhed af de enestående terroir. Siden har Nicolas Audebert også overtaget nabogården fra Perzinsky-brødrene, og dermed har Domaine de l’Ile fået returneret de vinstokke, der blev plantet for et århundrede siden af ​​Francois-Joseph Fournier, som var oprindelsen til øens økonomiske og landbrugsmæssige udvikling.

Savoir-faire

Domaine de l'Ile er i dag økologisk certificeret, og bevarer biodiversiteten gennem en agroøkolgisk forvaltning, som også er måden de bedst kan udtrykke deres terroir på.

Beskæringen, bearbejdningen af jorden, blomstringen og høsten af enhver druesort på ​​vingården er med til at bestemme identiteten og den aromatiske kompleksitet i vinene. Sorteringen af druerne er stringent og omhyggelig, og den manuelle høst udføres efter smagning og analyse af druerne. Intet er overladt til tilfældighederne, og der træffes daglige foranstaltninger for at bevare frugtens friskhed og liv. En kontinuerlig koreografi der er tæt knyttet til hvert plot helt op til blandingen og aftapningen.”

Besøg de l'Ile's hjemmeside >

Område: Poquerolles, Côtes de Provence


Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert


Druesorter: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Tibouren & Rolle


Ikon: Rosé l'Île de Porquerolles